בעקבות שני אירועים משמעותיים, פריז מוצאת את עצמה מתמודדת עם דאגות ביטחוניות ותדמיתיות, ומשפיעות על מעמדה כיעד תיירותי מבוקש. בעוד מגדל אייפל עמד בפני סגירה זמנית בעקבות איום בפצצה, מגזר התיירות הצרפתי נפגע קשות בשל שורה של הפגנות אלימות שהתעוררו בעקבות הירי הטרגי של המשטרה בנער בשם נאהל.
מגדל אייפל האייקוני נסגר לזמן קצר לציבור לאחר שקיבל איום פצצה, שהוביל לפינוי מבקרים מכל שלושת רמותיו. התקרית הזו זכתה לתגובה מהירה של SETE , הגוף האחראי על פעולות המגדל, כשהביאו מומחים לסילוק פצצות כדי להעריך ולנהל את המצב. למרבה המזל, הכוננות הוסרה לאחר מספר שעות, והמצב התקין.
בחלק אחר של פריז, מותו של נחל במהלך עצירת תנועה הוביל להפגנות ברחבי הארץ. בתי המלון והמסעדות, עמוד השדרה של תעשיית התיירות הצרפתית, מדווחים כעת על עלייה בביטולים ונגרמו להם נזקים עקב אי השקט. תיירי מרקס, נשיא האגודה העיקרית למעסיקי תעשיית המלונאות וההסעדה, הביע דאגה עמוקה מהתפתחויות אלה, וציין כיצד מפעלים התמודדו עם התקפות, ביזה ונזק משמעותי לרכוש.
מרקס קורא לרשויות לנקוט באמצעים מחמירים כדי להבטיח את בטיחותם של אנשים העובדים במגזר האירוח. גם הפדרציה הקמעונאית הצרפתית (FCD) צלצלה בדרישה לחיזוק אבטחת המשטרה סביב מפעלי קמעונאות, כשהמנהל המנהל ז'אק קרייסל הדגיש את ההשלכות הכספיות האדירות של המהומות הללו.
ארגון GHR , המייצג בתי מלון ומסעדות עצמאיים, הביע דאגה לגבי התיאור המוטה של פריז בתקשורת זרה, והדגיש כיצד תמונות של העיר הבוערת אינן משקפות את המציאות האמיתית בשטח. יש לציין, פרנק טרואט מ-GHR מציין את ההשפעה הפוטנציאלית על תיירים מאסיה, אשר בהתחשב ברגישויות הביטחוניות שלהם, עשויים לשקול מחדש את תוכניות הנסיעה שלהם.
בנוסף לכך, דידייה ארינו מפרוטוריזם הסביר כי בעוד שתיירים רגילים כמו בלגים או הבריטים עשויים להבין את ההקשר, ניתן להשוות את ההשפעה נטו לקמפיין פרסומי שלילי שעלותו לצרפת מיליוני יורו. בתוך כל זה, החששות לגבי ארגון חלק של המשחקים האולימפיים הקרובים עולים גם הם, במיוחד בהתחשב בעובדה שאירועים רבים מתוכננים באזור סיין-סן-דני, המצוין באתגרים שלו.