בתגובה להתפתחות ההולכת וגוברת של ראשי נפץ היפרסוניים על ידי מדינות שכנות , יפן וארה"ב אמורות לסיים הסכם לפיתוח משותף של טיל יירוט חדיש, כפי שדווח בעיתון יומיורי ביפן ביום ראשון . ההסכם הצפוי מתגלה לקראת פגישה מתוכננת בין הנשיא ג'ו ביידן לראש ממשלת יפן פומיו קישידה בארה"ב ביום שישי הקרוב.
בעוד העיתון Yomiuri לא חשף את מקורותיו, הוא הדגיש את המשמעות של שותפות זו שמטרתה לנטרל כלי נשק שיכולים לעקוף את הגנות הטילים הבליסטיות הנוכחיות . קליעים היפרסוניים מהווים אתגר ייחודי, מכיוון שהם אינם דבקים במסלולים צפויים כמו ראשי נפץ בליסטיים מסורתיים. במקום זאת, יש להם את היכולת לשנות את המסלול שלהם באמצע הטיסה, מה שמקשה על מאמצי היירוט.
דיון דו-צדדי מרכזי זה בין ביידן לקישידה יתקיים בשולי פסגה משולשת, בהשתתפות נשיא דרום קוריאה יון סוק יאול , המתארח בנסיגה הנשיאותית המוערכת, קמפ דיוויד, מרילנד. מוקדם יותר בינואר, במהלך שיחות רמה בהן היו מעורבים מזכיר המדינה האמריקני אנטוני בלינקן, שר ההגנה לויד אוסטין, שר החוץ היפני יושימאסה הייאשי ושר ההגנה יאסוקאזו חמאדה, שתי המדינות הביעו כוונות לשקול את התפתחות המיירט הזה.
אם יתבצע רשמי, שיתוף הפעולה הזה יסמן את המיזם המשותף השני שלהם בטכנולוגיית הגנת טילים . כהוכחה להעמקת קשרי ההגנה שלהם , ארה"ב ויפן פיתחו בעבר יחד טיל ארוך טווח שמטרתו לכוון ראשי נפץ בחלל. מאז מיקמה יפן את הטילים הללו על ספינות המלחמה שלה, מסיירת בים בין יפן לחצי האי הקוריאני, מחזקת את ההגנה שלה מפני איומי טילים פוטנציאליים של צפון קוריאה.