ארגון הבריאות העולמי (WHO) הגביר את המיקוד שלו בסין, וקרא לפרטים מקיפים בנוגע לעלייה במחלות בדרכי הנשימה ומקרים ספציפיים של דלקת ריאות בקרב ילדים. בקשה זו, שפורסמה ביום רביעי, מדגישה את הדאגה של גוף הבריאות העולמי לגבי נוף הבריאות המתפתח במדינה המאוכלסת ביותר בעולם. בהצהרה שפרסמה לאחרונה, ארגון הבריאות העולמי הדגיש מסיבת עיתונאים שערכה ועדת הבריאות הלאומית של סין ב-13 בנובמבר.
הכנס שפך אור על השכיחות העולה של מחלות בדרכי הנשימה ברחבי סין. עלייה זו במחלות מיוחסת במידה רבה להרפיה האחרונה של מגבלות COVID-19, מה שגרם לעלייה בפתוגנים ידועים כמו שפעת, mycoplasma pneumoniae, סינציטי נשימתי. וירוס, והנגיף האחראי ל-COVID-19. הרשויות הסיניות הכירו בצורך הקריטי לשיפור מעקב אחר מחלות, הן במתקני בריאות והן בסביבות קהילתיות.
בנוסף, הם הדגישו את חיזוק היכולת של מערכת הבריאות לנהל ביעילות את זרם החולים. התפתחות זו דווחה על ידי רויטרס, והדגישה את האתגר המתמשך שעומד בפני מערכת הבריאות בסין. שקיפות בדיווח על משברים בריאותיים כאלה הייתה נושא שנוי במחלוקת, במיוחד בהקשר של מקורות מגיפת COVID-19 בווהאן. הן סין והן ארגון הבריאות העולמי עמדו בפני בדיקה מדוקדקת לגבי הבהירות והתעדכנות של המידע המשותף לגבי ההתפרצות הראשונית של הנגיף.
ארגון הבריאות העולמי, מצטט דיווחים של גופים כמו התוכנית לניטור מחלות מתעוררות, ציין מקבצים של דלקת ריאות לא מאובחנת בילדים בצפון סין. עם זאת, עדיין לא ברור אם אשכולות אלו קשורים לעלייה הרחבה יותר בזיהומים בדרכי הנשימה או מייצגים אירועים שונים. בתגובה, ארגון הבריאות העולמי ביקש נתונים אפידמיולוגיים, קליניים ומעבדתיים נוספים לגבי התפרצויות אלו בקרב ילדים.
בקשה זו הוגשה באמצעות מנגנון תקנות הבריאות הבינלאומיות, פרוטוקול סטנדרטי לדאגות בריאות עולמיות כאלה. הבקשה של ארגון הבריאות העולמי משתרעת מעבר להתפרצויות הספציפיות הללו. הוא מחפש מידע על המגמות הכוללות במחזור הפתוגנים וההשפעה הנוכחית על מערכות הבריאות. הארגון מקיים קשר עם קלינאים ומדענים בסין באמצעות שותפויות טכניות ורשתות מבוססות. מאז אמצע אוקטובר, בצפון סין נרשמה עלייה ניכרת במחלות דמויות שפעת, מעל השיעורים שנצפו באותה תקופה בשלוש השנים האחרונות.
לפי הדיווחים, לסין יש מערכות חזקות לניטור מגמות מחלות ודיווח עליהן לפלטפורמות כמו מערכת המעקב והתגובה העולמית לשפעת. בעוד ארגון הבריאות העולמי ממתין לפרטים נוספים, הוא ממשיך להמליץ על צעדי מניעה לציבור הסיני. אלה כוללים חיסון, ריחוק חברתי, בידוד עצמי בעת מחלה, בדיקות ופנייה לטיפול רפואי לפי הצורך, שימוש הולם במסכות, הבטחת אוורור טוב ושטיפת ידיים סדירה.