בבירת תאילנד תתקיים השבוע פסגת פסיפיק-רים שתתמקד בתחרות בין המעצמות באסיה, באינפלציה, במחסור במזון ובאנרגיה. שני מפגשים בדלתיים סגורות יתקיימו בימים שישי ושבת בין מנהיגי 21 המדינות החברות בפורום לשיתוף פעולה כלכלי באסיה-פסיפיק. חלקם ישתתפו בפגישה השלישית פנים אל פנים בתוך שבועיים, אם כי סגנית הנשיא קמאלה האריס במקום הנשיא ג'ו ביידן מייצגת את ארה"ב בבנגקוק.
APEC מקדמת אינטגרציה כלכלית אזורית כמשימה הרשמית שלה. במהלך הפסגה, רוב העסקים מתנהלים בפגישות צדדיות, כמו הפגישה בין נשיא סין שי ג'ינפינג לראש ממשלת יפן פומיו קישידה. מבחינה היסטורית, שתי המעצמות האסיאתיות ניהלו יחסים מתוחים, כתוצאה מתוקפנותה של יפן במלחמת העולם השנייה ועוצמתה הצבאית הגוברת של סין. לפי סוכנות הידיעות AP, דובר משרד החוץ הסיני, מאו נינג, אמר כי הפגישה תהיה "משמעותית מאוד".
בנוסף לנאום בפסגה, שי, האריס ונשיא צרפת עמנואל מקרון יישאו דברים גם בוועידת עסקים רגע לפני הפסגה. כנס זה סגור ברובו לתקשורת למעט כלי תקשורת הנותנים לו חסות. כחלק ממפגשי APEC, מרכז הכנסים הראשי של בנגקוק נסגר, וחלק מהרחובות סגורים לחלוטין לתנועה. נחישותה של תאילנד להבטיח שלא יהיו שיבושים בפסגה ניכרה בשורות של שוטרי משטרת המהומות ששמרו על צומת מרכזי בקרבת מקום.
"מפגש APEC השנה מתקיים בעיצומה של סכנה כפולה. אין צורך להזכיר לנו את העימותים הביטחוניים הקשים שאינם יודעים כיצד נראה הניצחון. כתוצאה מכך, העולם מתמודד עם היפר-אינפלציה, מיתון, שרשרת אספקה שבורה, מחסור ושינויי אקלים", אמר שר החוץ של תאילנד דון פראמודווינאי, בפתיחת פגישה של שרי החוץ ושרי המסחר כדי לעבוד על טיוטת הצהרות.