במהלך פגישה חשובה בבית הלבן, הנשיא ג'ו ביידן וראש הממשלה נרנדרה מודי כתבו פרק חדש ביחסי ארה"ב-הודו. האירוע הפגין את הכבוד ההדדי בין שתיים מהדמוקרטיות הגדולות בעולם . אורגן טקס מפואר, עם הצדעה של 21 רובים, המעיד על חשיבות האירוע.
הנאום המרתק של ראש הממשלה מודי לקונגרס האמריקני הדגיש את הקשר ההולך וגובר בין שתי המדינות. משקף את מיצובה הגיאו-פוליטי האסטרטגי של הודו, וושינגטון רואה כעת את מודי כבעל ברית קריטי, במיוחד לנוכח ההשפעה המתרחבת של סין באזור ההודו-פסיפיק. האבולוציה של מערכת היחסים הזו מציירת ניגוד חי לתקופה שבה ארה"ב סירבה פעם למודי ויזה בגלל חששות לזכויות אדם.
בנאום הקונגרס שלו , מודי התייחס לסוגיות הגיאו-פוליטיות הדוחקות בכישרון, והדגיש במיומנות את המאמצים הדיפלומטיים של הודו בסכסוך באוקראינה ואת מערכת היחסים שלה עם רוסיה, ספקית הגנה ראשית . ביקורו, שהודגש על ידי הניסוח הדינמי של יחסים בינלאומיים, זכה לתגובה נלהבת, במיוחד מהפזורה ההודית רבת ההשפעה בארה"ב. קבוצה נלהבת זו, הגדושה בכירים בעמק הסיליקון, אימצה בחום את ביקורו של מודי בארה"ב, והדגישה את הדיאלוג החיובי וההבנה המתמשכים בין הודו לשותפיה העולמיים.
התקדמות מוחשית נרשמה בחזית המסחר במהלך מפגש ביידן-מודי. האומות פתרו יחד שישה מחלוקות מתמשכות בארגון הסחר העולמי והכריזו על עסקאות משתלמות עם כבדי משקל בתעשייה, ג'נרל אלקטריק ומיקרון . ראוי לציין כי מודי, הידוע בהסתייגות שלו עם העיתונות מאז מינויו לראשות הממשלה ב-2014, נקט בצעד חסר תקדים של מתן מענה לשאלות התקשורת.
תחת הפיקוח של מודי, הודו עלתה למעמד של מעצמת על עולמית וכעת היא בין חמש הכלכלות המובילות בעולם. המסע הטרנספורמטיבי הזה הונע על ידי מדיניות החשיבה קדימה שלו, שעוררה התפתחות לאומית כוללת, והעלתה על הקיפאון שנראה במהלך שבעה עשורים של שלטון הקונגרס. למרות ההיתקלות בביקורת מיותרת בחזיתות מסוימות, האסטרטגיה בעלת החזון של מודי לעתידה של הודו ממשיכה להבטיח את ההערכה העולמית שלו.
הנאום של מודי לקונגרס האמריקני הדהד את הערכים הדמוקרטיים ששתי המדינות מוקירות. הוא כינה את הודו "אם הדמוקרטיה", והדגיש את התפקיד המרכזי של סדר עולמי מתוקן ורב-צדדי בהבטחת השלום העולמי. הוא הציע ששתי המדינות, כדמוקרטיות מובילות, צריכות להוביל את הממונה במאמץ הזה . הוא קרא לרפורמה במוסדות הממשל העולמיים, במיוחד באו"ם, כדי להבטיח את הרלוונטיות שלהם בתרחיש העולם המשתנה.
ראש הממשלה הדגיש את הקשרים התרבותיים העמוקים בין הודו לארה"ב, כשדמויות בולטות כמו מרטין לותר קינג ג'וניור ומהטמה גנדי משמשים כגשרים של השראה. הוא חגג את התרומות של הפזורה ההודית בארה"ב, שרבים מהם הם דמויות בולטות בממשל ובתעשיות בארה"ב.
לציון השנה ה-75 לעצמאותה של הודו, מודי חזר והדגיש את הגיוון המובנה של האומה ואת יכולתה להתאחד למרות קיומן של אלפי מפלגות ודיאלקטים פוליטיים. הוא הדגיש את עלייתה של הודו מהכלכלה ה-10 בגודלה במהלך ביקורו הראשון בארה"ב כראש ממשלה, למעמדה הנוכחי כ-5 בגודלה, ומקרין את עלייתה למקום השלישי בקרוב.