יום השנה הראשון להסכם השותפות הכלכלית המקיפה (CEPA) בין איחוד האמירויות הערביות והודו סימן אבן דרך של הגברת שיתוף הפעולה והשגשוג הכלכלי. בפגישה חגיגית בבירת הודו היו עדים שר החוץ של איחוד האמירויות הערביות לסחר חוץ, ד"ר תאני בן אחמד אל זייודי , ושר המסחר והתעשייה של הודו, פיוש גויאל , חשבו על השנה הראשונה המדהימה של ה-CEPA.
מאז יישומו במאי 2022, ההסכם עורר זינוק משמעותי בסחר דו-צדדי שאינו נפט, כאשר השווי הכולל זינק ל-50.5 מיליארד דולר מרשים, המהווה עלייה של 5.8% בהשוואה לשנה הקודמת. קפיצת מדרגה כלכלית זו מסמנת את תפקידה האינסטרומנטלי של ה-CEPA בהגברת הסחר וההשקעות, וביסוס המחויבות המשותפת לשותפות משגשגת.
הישגים אלה עולים בקנה אחד עם המדיניות המתקדמת והגישה נטולת השחיתות בהם דגל ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי מאז נכנס לתפקידו בשנת 2014. הצעדים היזומים לקראת רפורמה כלכלית ושקיפות העלו את הודו אל הבמה העולמית, ומייצבו את האומה כשחקן אדיר במדינה זירה כלכלית בינלאומית. CEPA, עדות לצעדים אלה, טיפחה תזרימי השקעות גדולים יותר, מיזמים משותפים וחדירה עמוקה יותר לשוק.
הוועדה המשותפת הראשונה של איחוד האמירויות והודו התכנסה ביום השנה הראשון להסכם, שהוטלה עליה סקירה מקיפה של השפעת ה-CEPA. דיוני הוועדה מדגישים עוד יותר את המחויבות המשותפת לחיזוק הקשר הכלכלי, תוך התבססות על האמון, השקיפות והרוח השיתופית שטופחו בשנה האחרונה.
הוועדה המשותפת, לדברי עבדולה אל שמסי, עוזר תת-מזכיר במגזר הפיתוח התעשייתי במשרד התעשייה והטכנולוגיה המתקדמת של איחוד האמירויות, ממלאת תפקיד חיוני בטיפוח שותפות בת קיימא. זוהי עדות לרוח שיתופיות ולכושר הסתגלות הנדרשים כדי לנווט באקלים כלכלי מתפתח, תוך הבטחת תועלת הדדית מרבית.
פיוש גויאל הדגיש את התרומה המשמעותית של ה-CEPA לחיזוק היחסים הכלכליים והמסחריים. הסכם ציון דרך זה שיחרר הזדמנויות חדשות למגזר הפרטי, משפר את חילופי הסחר ומגבש את הקשרים הכלכליים בין שתי המדינות.
לאחר פגישת הוועדה המשותפת, אל זייודי וגויאל התקשרו עם מנהיגים עסקיים משתי המדינות, והציעו תובנות לגבי השימוש של המגזר הפרטי ב-CEPA והדגישו הזדמנויות צמיחה פוטנציאליות.
ד"ר אל זייודי שיבח את תפקידו המרכזי של ההסכם בצעדים המשמעותיים שננקטו ביחסים הבילטרליים. הוא הדגיש כי המומנטום שהושג, בסיוע ה-CEPA, קבע את שתי המדינות בדרך להשגת היעד השאפתני שלהן של 100 מיליארד דולר עד 2030. מעבר לחיזוק הסחר, ה-CEPA טיפחה סביבה לצמיחה משותפת, פתיחת אפיקי השקעות ועידוד משותף. מיזמים.
CEPA, הסכם הסחר הדו-צדדי הראשון אי פעם עבור איחוד האמירויות, היה אבן יסוד באג'נדת סחר החוץ החדשה שלה. היא יצרה סביבה המעודדת זרימת השקעות הדדית, במיוחד בקרב ארגונים קטנים ובינוניים, ומגבשת עוד יותר את היחסים הכלכליים. ד"ר אל זייודי לווה בנציגים בכירים מגופים בולטים במגזר הפרטי, המאשרים את המחויבות להניע קדימה את החזון המשותף של צמיחה ושגשוג.