המניות ומחירי הנפט העולמיים עלו ביום שני כאשר המשקיעים בירכו בזהירות על החדשות על הסכם שעשוי למנוע מחדל קטסטרופלי על החוב של ארה"ב. ה-DAX הגרמני וה-CAC 40 של צרפת הראו עליות מוקדמות של 0.3% ו-0.2%, בהתאמה. באסיה, ה-Nikkei 225 היפני הגיע לשיא של 33 שנים, ועלה השנה בכמעט 20%, מחוזקת על ידי אופטימיות סביב עסקת תקרת החוב ונחלש ין המועיל ליצואנים.
השווקים בארה"ב ובבריטניה נסגרו לרגל חג, אך החוזים העתידיים של דאו ו- S&P 500 טיפסו בכ-0.3%, כאשר החוזים העתידיים של נאסד"ק עלו ב-0.5%. ביום שישי, השווקים בארה"ב רשמו עליות כאשר צצו דיווחים על עסקה מתקרבת בין הנשיא ג'ו ביידן ליו"ר בית הנבחרים של ארה"ב קווין מקארתי, מה שמבטיח שממשלת ארה"ב תוכל להמשיך לעמוד בהתחייבויותיה הכספיות.
ההסכם, שהושג עקרוני בשבת, כולל העלאת תקרת החוב למשך שנתיים ויישום מכסי הוצאה. המהלך הזה מושך את ארה"ב בחזרה מסף ברירת מחדל היסטורית פוטנציאלית שהיתה משבשת את שוקי המניות והאג"ח העולמיים וגורמת נזק חמור לכלכלות ארה"ב והעולמיות. חוזים עתידיים על נפט גולמי מסוג ברנט , מדד הנפט העולמי, עלה ב-0.6% ל-77.39 דולר לחבית, בעוד ש- WTI , מדד הנפט האמריקאי, עלה ב-0.7% ונסחר במחיר של 73.15 דולר לחבית.
בינתיים, הלירה של טורקיה הגיעה לשפל של 20.07 מול הדולר האמריקאי. נשיא טורקיה טאיפ ארדואן הבטיח את הניצחון בבחירות לנשיאות ביום ראשון, והאריך את שלטונו לעשור שלישי. ארדואן הביע בעבר את מחויבותו למדיניות הלא שגרתית שלו של הורדת הריבית כדי להילחם באינפלציה אם ייבחר מחדש.
בחלקים אחרים של אזור אסיה פסיפיק, מדד ה-S&P/ASX 200 של אוסטרליה נסגר בעלייה של 0.9%, ה- Shanghai Composite בסין עלה ב-0.3%, ומדד האנג סנג של הונג קונג פתח תחילה בעליות אך מאוחר יותר נסגר בירידות של 1% עקב ירידות במניות הטכנולוגיה והנדל"ן. . השווקים בדרום קוריאה נותרו סגורים לרגל חג לאומי.
בעוד שהסכם החוב של ארה"ב סיפק אופטימיות לשווקים, יש עדיין עבודה לעשות. גם הנשיא ביידן וגם היושב ראש מקארתי חייבים להבטיח את תמיכתם של בעלי בריתם בקונגרס, כאשר הרפובליקנים שולטים בבית הנבחרים והדמוקרטים שולטים בסנאט. העסקה חייבת לעבור עד ה-5 ביוני, תאריך יעד מכריע שנקבע על ידי שרת האוצר ג'נט ילן, אשר עדכנה לאחרונה את ציר הזמן לאחר שקבעה תחילה מועד מוקדם יותר ל-1 ביוני.
האנליסט Jun Rong Yeap מ- IG ציין כי ההסכם מייצג "התקדמות משמעותית במצב תקרת החוב בארה"ב", אשר השפיע לטובה על המסחר באסיה ביום שני. משקיעים גלובליים גם פוקחים עין על מדדי ה-PMI הקרובים של סין שיתפרסמו בהמשך השבוע. סין ויפן, כמחזיקות החוץ הגדולות ביותר בחוב אמריקאי, יושפעו מאוד מחדלות חוב פוטנציאלית של ארה"ב, בהתחשב בבעלותן המשולבת של 2 טריליון דולר באוצר ארה"ב.