בהתפתחות האחרונה של סכסוך דיפלומטי הולך וגובר בין הודו לקנדה, הודו ביקשה מקנדה לשלוח בחזרה 41 מדיפלומטים שלה עד ה-10 באוקטובר, על פי פרסום לאחרונה ב"פייננשל טיימס " . המתח ביחסים הדיפלומטיים יוחס לחשדות של קנדה בנוגע למעורבותה לכאורה של הודו בחיסולו של הטרוריסט הארדיפ סינג ניג'אר, מנהיג בדלני סיקי ואזרח קנדי, ביוני. ניג'אר הוכרז בעבר כ"טרוריסט" על ידי הודו.
הודו הכחישה מכל וכל כל מעורבות, וכינתה את ההאשמות כחסרות בסיס, התקרית העצימה את המתיחות בין שתי המדינות. מקורות המודעים למצב, כפי שהוזכר בפייננשל טיימס, ציינו כי הודו עשויה לבטל את החסינות הדיפלומטית של אותם דיפלומטים שיבחרו להישאר מעבר למועד האחרון שנקבע ב-10 באוקטובר. לקנדה יש כיום משלחת של 62 דיפלומטים המוצבים בהודו. אם בקשתה של הודו תיענה, מספר זה יראה ירידה דרסטית.
ראש ממשלת קנדה ג'סטין טרודו, כשנשאל על הגירוש לכאורה, בחר בתגובה מדודה. הוא אמנם לא אישר על הסף את הדיווחים, אך הדגיש כי קנדה אינה מתכוונת להגביר את הסכסוך. "אנחנו ניגשים למצב הזה ברצינות חמורה ושואפים לקיים דיאלוג אחראי ובונה עם ממשלת הודו", שיתף טרודו עם התקשורת.
משרדי החוץ של הודו וגם של קנדה נותרו קצרי שפתיים, ונמנעו מלהגיב מיד. הערות מוקדמות יותר של שר החוץ ההודי, Subrahmanyam Jaishankar, הדגישו את חששותיה של הודו על " אקלים של אלימות " ו"הילה של הפחדה " הנתפסים בפני דיפלומטים הודים בקנדה. הודו הביעה בעקביות את מורת רוחה על הנוכחות הפעילה של פלגים בדלניים סיקים בקנדה.