השלב הרביעי של פארק השמש מוחמד בן ראשיד אל מקטום מסתיים בהשלמה, ומבטיח לספק אנרגיה נקייה לכ-320,000 בתים. התקדמות משמעותית זו כרוכה בהשקעה של 15.78 מיליארד AED ומטרתה להפחית את פליטת הפחמן ב-1.6 מיליון טון בשנה, ולמצב את דובאי כמובילה באנרגיה בת קיימא.
טכנולוגיות מתקדמות באנרגיה מתחדשת
הפרויקט בולט בשילוב של אנרגיה סולארית מרוכזת (CSP) וטכנולוגיות פוטו-וולטאיות. שיעורי ההשלמה של השלבים המרובים מצביעים על התקדמות עקבית: השלב הראשון פועל במלואו, וכולל מגוון שיטות הפקת אנרגיה, בעוד שהשלב השני והשלישי כמעט הושלמו, מה שמחזק עוד יותר את המחויבות של דובאי למקורות אנרגיה מתחדשים.
שותפות אסטרטגית לעתיד בר קיימא
בשיתוף עם הקונסורציום בראשות ACWA Power, DEWA הקימה את Noor Energy 1 כדי לנהל את השלב הקריטי הזה. היוזמה היא שותפות מאוזנת עם DEWA המחזיקה ב-51% מהמניות, ACWA Power ב-25%, וקרן דרך המשי הסינית עם נתח של 24%, מה שממחיש מחויבות בינלאומית לאנרגיה נקייה.
הגדלת תרומות אנרגיה מתחדשת
פארק סולארי זה אמור לתרום באופן משמעותי לתמהיל האנרגיה של דובאי. היא כבר מהווה כ-16.3% מהכוח של העיר ומתוכננת להגיע לתרומה של 24% עד 2026. יוזמה זו מהווה מרכיב מרכזי באסטרטגיית האנרגיה הנקייה הרחבה יותר של דובאי 2050 ואסטרטגיית פליטת פחמן נטו אפס .
גישות חדשניות לזמינות אנרגיה 24/7
השלב הרביעי פורץ דרך על ידי שימוש בשלוש טכנולוגיות היברידיות, יחד עם קיבולת אחסון תרמית המבטיחה 15 שעות של זמינות אנרגיה. הפרויקט מיועד למעמד תפעולי מלא עד הרבעון הראשון של 2024, הפרויקט צפוי להיות דוגמה עולמית באנרגיה מתחדשת ופחמן