האיחוד האירופי (האיחוד האירופי) ראה זינוק מרשים במגזר סחר האופניים שלו בשנת 2022, ורשם שיעור צמיחה בולט של 22 אחוזים לעומת השנה הקודמת. נתוני הייצוא בסוף השנה עמדו על 1.1 מיליארד יורו מדהים, כפי שנחשפו ביום האופניים העולמי . השוק המשגשג הזה היה עד לזינוק משמעותי עוד יותר במספרי היבוא, כמעט פי שניים מערכו של היצוא בסכום עצום של 2.5 מיליארד אירו, עלייה מרשימה של 32% מהשנה הקודמת.
את הצמיחה המדהימה הזו בערך הסחר ניתן לייחס בעיקר לביקוש הגואה לאופניים חשמליים, אשר בדרך כלל זוכים למחיר גבוה יותר. בחינה מפורטת של נתוני הסחר של האיחוד האירופי מדגישה את צמיחת שוק האופניים החשמליים , עם עלייה של 16 אחוזים ביצוא, והסתכמו ב-365,000 יחידות בשנת 2022. במקביל למגמת היצוא, יבוא אופניים חשמליים חווה עלייה דומה, עם 1.2 מיליון יחידות. יחידות שחודרות לשוק האיחוד האירופי.
מעניין לציין שסטטיסטיקות הסחר מצביעות על מגמה מנוגדת לאופניים לא חשמליים. בעוד שהשוק הכולל הראה התרחבות משמעותית, יצוא האופניים הלא-חשמליים סימן ירידה של 31 אחוז, והסתכם ב -1 מיליון יחידות בשנת 2022. בדומה, גם יבוא של אופניים לא חשמליים דיווח על ירידה של 9 אחוזים, כאשר 5.2 מיליון יחידות הגיעו לאיחוד האירופי.
שוויץ, בריטניה וארה"ב הופיעו כיבואניות המובילות של אופניים לא חשמליים מתוצרת האיחוד האירופי, והיוו 25%, 23% ו-7% משוק היצוא הכולל, בהתאמה. אופניים חשמליים הלכו במסלול דומה, כאשר שוויץ ובריטניה מחזיקות במקומות הראשונים בייצוא האיחוד האירופי, ותפסו 38% ו-27% מנתח השוק, בהתאמה. גם ארה"ב ונורבגיה הופיעו בולט ברשימת היבואנים המובילים של אופניים חשמליים מהאיחוד האירופי.
בבחינת צד היבוא של המסחר, קמבודיה בלטה כמקור העיקרי של אופניים לא חשמליים, המהווה 30 אחוז מסך היבוא של האיחוד האירופי. טייוואן, סין, בנגלדש וטורקיה עקבו אחריהם מקרוב, ותרמו 23 אחוזים, 11 אחוזים, 10 אחוזים ו-6 אחוזים למספר הייבוא. לגבי אופניים חשמליים, טייוואן לקחה את ההובלה, והיוותה 56% מסך היבוא של האיחוד האירופי. תורמים מרכזיים אחרים כללו וייטנאם, שוויץ, סין וטורקיה.
סחר אופניים מתפתח זה עולה בקנה אחד עם ההכרה הגלובלית ההולכת וגוברת של היתרונות של רכיבה על אופניים כחלק מאורח חיים פעיל . רכיבה על אופניים היא בחירה פשוטה, זולה וידידותית לסביבה לתחבורה. זה מקדם אורח חיים בריא יותר, מפחית את פליטת הפחמן ומשפר את הרווחה הכללית. העלייה הבולטת בסחר באופניים מעידה על העדפה עולמית גוברת לאמצעי תחבורה ברי קיימא יותר .