יפן עומדת להגדיל את ההוצאות שלה על ציוד שבבים בשיעור מדהים של 82% בניסיון לחזק את מעמדה בשוק המוליכים למחצה העולמי. הגברת ההוצאות תציב את יפן לפני שווקי ייצור שבבים גדולים אחרים, כולל סין, אירופה והמזרח התיכון. למרות שטייוואן נותרה המוציאה הגדולה ביותר על ציוד לייצור שבבים, הזינוק של יפן בהוצאות הוא משמעותי. לפי נתונים של SEMI , איגוד עולמי של יצרני ציוד לייצור שבבים, ההשקעה המתוכננת של יפן שווה כ-7 מיליארד דולר.
המהלך הזה של יפן בא גם בעקבות תוכנית המדינה להגביל את הייצוא של ציוד מפתח הדרוש לייצור שבבים, כמו מכונות ליטוגרפיה טבילה, בודקי מסכות אולטרה סגול קיצוניים וחומרי ניקוי פרוסות סיליקון. סין הביעה דאגה מההחלטה של יפן, וקבעה שיפן מסייעת למאמצי ארה"ב לבטל את תעשיית המוליכים למחצה הסינית. כמה מומחים חוזים שההשקעה המוגברת של יפן עלולה להשפיע על הגישה של בייג'ינג לטכנולוגיה מתקדמת לייצור שבבים.
סין היא לא המדינה היחידה ששמה לב למהלך האחרון של יפן. גם הולנד הצטרפה והגבילה את הגישה לטכנולוגיה שיכולה לשמש בייצור נשק, בעוד ארה"ב כבר מגבילה את הגישה לכלים הנדרשים לייצור שבבים עבור AI, שירותי מחשב ויישומים מתקדמים אחרים.
הגידול הזה בהוצאה של יפן על ציוד שבבים והגבלות הייצוא החדשות על ציוד מפתח עוררו דאגה בסין, שדוחקת ביפן לא ליישר קו עם ארה"ב כדי לדכא את תעשיית המוליכים למחצה בסין. למרות שיש לה מפעלי שבבים משלה, סין הביעה דאגה לגבי גישה לטכנולוגיה מתקדמת לייצור שבבים הנדרשת לייצור מעבדים מתקדמים.
לסיכום, לעלייה האדירה של יפן בהוצאות על ציוד שבבים יש השלכות גדולות על שוק המוליכים למחצה העולמי. ההשקעה של יפן עלולה להגביל את הגישה של סין לטכנולוגיה מתקדמת לייצור שבבים, בעוד שהגבלות היצוא של המדינה עלולות להשפיע גם על שווקי ייצור שבבים גדולים אחרים. זה נושא שכבר עורר מתח בין סין, יפן וארה"ב.