במופע משמעותי של שיתוף פעולה דיפלומטי וכלכלי, ריאד הפכה לרקע לפסגת שיתוף הפעולה בין מועצת שיתוף הפעולה של המפרץ (GCC) לבין איגוד מדינות דרום מזרח אסיה (ASEAN) . בראש הנציגות של איחוד האמירויות עמד לא אחר מאשר הנשיא השיח' מוחמד בן זאיד אל נהיאן, כאשר חנוכת הפסגה בוצעה על ידי יורש העצר של ערב הסעודית, הנסיך מוחמד בן סלמאן בן עבדולעזיז אל סעוד.
פקידים בכירים ממדינות ה-GCC וגם ממדינות ASEAN סימנו את נוכחותם, והדגישו את חשיבותה של הפסגה. ביניהם היו אישים בולטים, כולל ג'אסם מוחמד אלבודאיווי, מזכ"ל ה-GCC, ומנהיגים בכירים ממדינות ASEAN. בסביבתו של נשיא איחוד האמירויות הציגו את המחויבות של האומה, עם חברים בולטים כמו השייח' תחנון בן זאיד אל-נהיאן, סגן שליט אבו דאבי; והשייח' עבדאללה בן זאיד אל נהיאן, שר החוץ של איחוד האמירויות.
מרכזי בדיונים בפסגה היו אסטרטגיות שמטרתן לחזק את הקשרים בין ה-GCC ל-ASEAN. תחומים מרכזיים שנבחנו כללו השקעות כלכליות, שותפויות פוליטיות ויוזמות התפתחותיות. שני האזורים זיהו את הפוטנציאל לשפר את שיתוף הפעולה האסטרטגי שלהם, תוך עמידה בשאיפות הצמיחה והשגשוג של אוכלוסיותיהם.
עם הגעתו למקום הפסגה, מרכז הכנסים הבינלאומי המלך עבדולעזיז, זכה נשיא איחוד האמירויות לקבלת פנים חמה מיורש העצר של ערב הסעודית. בהדגיש את חשיבות המפגש הזה, השייח' מוחמד בן זאיד הדגיש את הפרק החדש של שיתוף הפעולה שנכתב בין GCC ו-ASEAN. נשיא איחוד האמירויות הדגיש את המטרות המשותפות המפורטות בתוכנית הפעולה המשותפת שלהם לשנים 2024-2028, המשתרעת על פני תחומים שונים מפוליטיקה ועד מסחר. בעודו מביע תודה על ההזמנה לפסגה, מנהיג איחוד האמירויות לא נרתע מלהתייחס לסוגיות הדוחקות באזור.
בהדגיש את הסכסוך המתגבר, הוא הביע דאגה מהנפילה ההומניטרית והדגיש את הדחיפות של הפסקת אש. תחינתו התרכזה בשמירה על חיי אזרחים, במתן סיוע וחתירה לשלום כולל. בהד לגישת מדיניות החוץ הרחבה יותר של איחוד האמירויות, הדגיש הנשיא את מסירותו לטפח את היחסים עם מדינות ASEAN. הוא הצביע על הצמיחה האחרונה בקשרי הסחר בין איחוד האמירויות ל-ASEAN, עם תוכניות נוספות לחיזוק שותפויות כלכליות.
מעבר לעניינים אזוריים, נשיא איחוד האמירויות התייחס לאתגרים גלובליים כמו שיבושים בשרשרת האספקה, שינויי אקלים והאיום המתמשך של מגיפות. הדגיש את תפקידו של שיתוף הפעולה הבינלאומי, הוא הדגיש את הדיפלומטיה ככלי לטפח שלום ויציבות גלובליים. לסיום, השייח מוחמד בן זאיד הדגיש את תפקידה הקרוב של איחוד האמירויות כמארח של ועידת האו"ם לשינוי האקלים (COP28). הוא הביע להיטות להשתתפות פעילה של ASEAN, והדגיש מאמצים משותפים למען טובת האנושות.