במפגש דיפלומטי משמעותי, נשיא איחוד האמירויות הערביות, השייח' מוחמד בן זאיד אל-נהיאן , קיבל את פני ראש ממשלת הולנד, מארק רוטה , בקאסר אל שאטי באבו דאבי. המנהיגים עסקו בדיונים מקיפים, והדגישו את הקשרים הדו-צדדיים החזקים שקושרים את מדינותיהם במשך למעלה מחצי מאה.
הפגישה לא הייתה רק עדות לעבר אלא תוכנית לעתיד. שני המנהיגים הביעו עניין רב בהרחבת שיתוף הפעולה האסטרטגי שלהם, במטרה לשרת אינטרסים הדדיים ולטפל באתגרים גלובליים. הדיאלוג השתרע על מגוון נושאים, מהשקעות, חינוך ותרבות ועד לטכנולוגיה, מדע ואנרגיה מתחדשת. המחויבות המשותפת לפיתוח בר קיימא ולפעולת אקלים הייתה ברורה, במיוחד עם ועידת האו"ם לשינוי האקלים הקרובה (COP28) שאיחוד האמירויות אמורה לארח.
שיתוף הפעולה הכלכלי היה מוקד הדיונים שלהם. שתי המדינות טיפחו קשרים כלכליים חזקים, המשתרעים על מגזרים קריטיים כמו אנרגיה מתחדשת, טכנולוגיה, חקלאות ומסחר. יש לציין כי חילופי הסחר ללא נפט בין המדינות הגיעו בשנה שעברה ל-4.6 מיליארד דולר מרשים, המציין קצב צמיחה של 7.2% משנת 2021. איחוד האמירויות הוא ביתם של כ-350 חברות הולנדיות, מה שמדגיש את מעמדה כאחת החברות העיקריות בהולנד. שותפי מסחר בעולם הערבי.
הוד מעלתו שיח' מוחמד בן זאיד אל נהיאן הדגיש את המחויבות הבלתי מעורערת של איחוד האמירויות הערביות לקיימות, שמירה על איכות הסביבה ואנרגיה מתחדשת. הוא הדגיש את אסטרטגיית הגיוון הכלכלי של המדינה, אשר חיזקה את חוסנה הכלכלי והעצימה את מעמדה העולמי.
ראש הממשלה רוטה, מצדו, הביע תודה על קבלת הפנים החמה והדגיש את להיטותה של הולנד לחזק את שיתוף הפעולה שלה עם איחוד האמירויות. הוא הכיר באינטרסים המשותפים בין שתי המדינות, במיוחד בפיתוח בר קיימא, כלכלה ירוקה ופעולת אקלים. הפגישה התכבדה בנוכחותם של כמה פקידים בכירים משתי המדינות, מה שמשקף את החשיבות של מעורבות דיפלומטית זו.