של אפל חוו עלייה במסחר המוקדם לאחר שענקית הטכנולוגיה דיווחה על עלייה במכירות האייפון במהלך הרבעון האחרון. החברה היקרה ביותר בעולם הצליחה לעלות על הערכות הרווח למרות ירידה בתעשייה שהשפיעה על חלק גדול ממערך המוצרים שלה . ההכנסות הכוללות של אפל הגיעו ל-94.8 מיליארד דולר ברבעון השני הפיסקאלי, מעבר ל-92.6 מיליארד דולר הצפוי.
למרות שהמכירות ירדו ב-2.5% בתקופה זו, החברה הזהירה בעבר את המשקיעים לצפות לירידה גדולה עוד יותר. תוצאות אלו מצביעות על כך שאפל מתחילה להתאושש משפל שהשפיע על מגזרי המחשבים והסמארטפונים. מכירות החברה בסין, תחום בעייתי עבור חברות טכנולוגיה אחרות, עלו טוב מהצפוי. בנוסף, אפל הודיעה על תוכניות לרכישה חוזרת של מניות של 90 מיליארד דולר והעלתה את הדיבידנד הרבעוני שלה ב-4% ל-24 סנט למניה.
המניות טיפסו ב-4% בניו יורק ל-172.64 דולר ועלו השנה בכ-33%. למרות הביצועים החיוביים הללו, אפל חוותה שני רבעונים רצופים של ירידות במכירות, מה שסימן לראשונה עבור החברה מאז החלה המגיפה. הרווח נותר ללא שינוי לעומת שנה קודם לכן, 1.52 דולר למניה, בהשוואה לאומדן הממוצע של 1.43 דולר למניה.
אפל הניבה מכירות של 51.3 מיליארד דולר מהאייפון ברבעון השני, מעבר לתחזיות האנליסטים של 49 מיליארד דולר. אמנם זה מייצג רק עלייה של 1.5% מלפני שנה, אבל המנכ"ל טים קוק הדגיש כי מדובר בביצועי שיא ברבעון מרץ. קוק ייחס את הצמיחה הזו להתגברות על הסביבה המקרו-כלכלית המאתגרת. שרשרת האספקה של החברה אפשרה גם לאייפון 14 להתאושש לאחר שסבל מגבלות במהלך התקופה הקודמת עקב מדיניות קוביד בסין.
המוצרים האחרים של אפל זכו לתוצאות מעורבות במהלך הרבעון הזה. האייפד ראה ירידה של 13% בהכנסות ל-6.67 מיליארד דולר, הכנסות חטיבת Mac ירדו ב-31% ל-7.17 מיליארד דולר, וחטיבת הבית, הלביש והאביזרים ירדה בפחות מ-1% ל-8.76 מיליארד דולר. עסקי השירותים, הכוללים את iCloud, אפל מיוזיק, חנות האפליקציות ושירות הסטרימינג TV+, הניבו הכנסות של 20.91 מיליארד דולר, חסרות הערכות של 21.1 מיליארד דולר. עם זאת, זה מייצג רווח של 5.5% מהשנה הקודמת.