בעוד מדינות מתאספות כדי להבטיח שכל ילד יקבל חינוך, נוצרה מציאות קשה. הנתונים האחרונים של אונסקו חושפים מחסור עולמי של 44 מיליון מורים, המדגישים צורך דחוף לטפל במשבר עבור דור בעל השכלה אוניברסלית. הנתונים המטרידים מצביעים על מגמה מדאיגה: 9% מהמחנכים היסודיים עזבו את תחום ההוראה ב-2022, כמעט הכפלה משיעור הנשירה של 4.6% ב-2015.
אודרי אזולאי, המנכ"לית המוערכת של אונסק"ו , שקלה את המצב. היא הדגישה את התפקיד החברתי הקריטי שממלאים מחנכים והביעה דאגות לגבי האתגרים ההולכים וגדלים העומדים בפני המקצוע, והדגישה את הצורך להעריך, להכשיר כראוי ולתמוך במחנכים בצורה יעילה יותר. המחקר של אונסק"ו הראה הן התקדמות והן מכשולים מתמשכים. החדשות הטובות: הגירעון של המורים הצטמצם מ-69 מיליון ב-2016, כאשר דרום אסיה צמצמה את המחסור שלהם כמעט בחצי ל-7.8 מיליון.
לעומת זאת, אפריקה שמדרום לסהרה, המהווה שליש מהמחסור העולמי, ראתה רק שיפור שולי. באזור נותרו 15 מיליון מורים חסרים ליעד הפיתוח בר קיימא, שמטרתו להבטיח חינוך יסודי ותיכוני לכולם עד שנת 2030. בעוד שרבים רואים בכך אתגר בלעדי למדינות מתפתחות, אפילו מדינות אמידות אינן חסינות. מורים ברחבי העולם מתמודדים עם נושאים הנעים ממתח מוגבר, אספקה לא מספקת ומשכורות לא מספקות ועד למנהיגות תת. אירופה וצפון אמריקה, למשל, מתמודדות עם פער של 4.8 מיליון מחנכים, המיוחס לפרישה ולעניין הולך ופוחת במקצוע ההוראה.
באזורים מסוימים באפריקה, המצב מחמיר בשל אי שקט פוליטי וחברתי. במהלך ארבע השנים האחרונות, יותר מ-13,000 בתי ספר נסגרו במרכז ומערב אפריקה עקב חוסר יציבות. יוניסף דיווחה כי רק השבוע בבורקינה פאסו, אלימות מנעה ממיליון תלמידים ו-31,000 מחנכים לחזור לבית הספר, כאשר 25% מבתי הספר נותרו סגורים עם תחילת שנת הלימודים האקדמית.
ג'ון אגבור, נציג יוניסף בבורקינה פאסו, הביע דאגות עמוקות לגבי המצב הנוכחי. בהדגישו את ההשלכות המטרידות של ילדים שנמנעו מחינוך עקב אלימות וחוסר יציבות, הדגיש אגבור את האחריות הקולקטיבית להבטיח שכל ילד בורקינה פאסו יוכל להמשיך בחינוך בסביבה שלווה ובטוחה.