בייג'ינג, 21 בנובמבר, 2023 / PRNewswire / — דיווח בעיתון היומי China Daily:
לפני המצלמה עומד מאנזור חוסיין סומרו, בן 67, מלא מרץ. כאשר הוא דיבר על תפקיד בני הנוער ביוזמת החגורה והדרך (BRI), הוא הסתכל בהתרגשות בולטת על המתנדבים סביבו. "הם העתיד", הוא אמר. "הם יותר נמרצים מהדור שלנו, יותר מותאמים לטכנולוגיה מודרנית, ובעתיד הם ינהיגו את העולם".
זו הייתה הפעם השביעית שפרופסור מאנזור חוסיין סומרו השתתף במחנה לבני נוער וסדנה למורים. המראה של מורים ותלמידים מאזרבייג'ן, איראן, קזחסטן, קירגיסטן, פקיסטן, טג'יקיסטן, אוזבקיסטן, ארצות לאורך החגורה והדרך, וכן מתנדבים סיניים שעבדו במקום האירוע, הרשים אותו ושיקף את מטרת האירוע: לנצל את העוצמה של בני נוער. אספקה בת-קיימא של כשרונות היא גורם מכריע לצמיחה בתחום של מדע וטכנולוגיה, ובכלל.
מסילות רכבת, כבישים וגשרים מושכים מהנדסים
"מדע וטכנולוגיה הם עוצמתיים. מדינות שבהן אנשים צעירים אינם טובים בפיתוח ויישום טכנולוגיה, חייבות לחפש שיתופי פעולה כדי להדביק את הפער", אמר סומרו. הפרופסור הפקיסטני מחויב למחקר בתחום של שיתופי פעולה בינלאומיים בתחום של מדע וטכנולוגיה, במיוחד שיתוף פעולה בין מדינות שותפות ב-BRI. הוא מוכר כמומחה בינלאומי, סגן נשיא הקונסורציום הבינלאומי לחינוך מדעי ביוזמת החגורה והדרך BRISEC)), וזוכה פרס הידידות של ממשלת סין ב-2020.
סומרו מדבר על פקיסטן, מולדתו, כעל מעבדה להרבה פרויקטים משותפים לסין ולמדינות אחרות ששותפות ב-BRI. בשנים האחרונות, הוא היה עד למסילות ברזל, כבישים מהירים, גשרים, סכרים ופרויקטי תשתיות אחרים שנפתחו בפקיסטן כתוצאה משיתוף פעולה הדוק עם סין. אחרי שהפרויקטים האלה הושלמו, הרבה פקיסטנים הועסקו באחזקה יומיומית של המתקנים, ובהמשך הם צפויים לקבל הכשרה כמהנדסים או טכנאים בעלי השכלה מדעית. "זה יאפשר גישה טובה יותר לחינוך מדעי [עבור צעירים במדינות מתפתחות], אמר סומרו. פעילויות להכשרת בני נוער התקדמו עם הזמן כחלק מה-BRI, והגיעו להישגים מרשימים.
נער גדל בכפר ללא חשמל
סומרו גדל בעוני בכפר חם בפקיסטן ללא חשמל ועם גישה מצומצמת למידע.
לאביו החקלאי לא הייתה השכלה פורמלית, אבל הוא גידל את בנו הצעיר בתבונה, ועודד את סקרנותו לגלות את עולם המדע, כולל אסטרונומיה.
כתלמיד וכסטודנט, הייתה לסומרו תשוקה חזקה לצאת ממעגל העוני. הוא אהב מדעים, ותוך כדי לימודי מדעים הוא הבין עד כמה תקשורת והשכלה חשובות לצמיחה אישית. בעקבות הצטיינותו בתחרויות מדעיות שונות הוא זכה במלגות הצטיינות של נשיא פקיסטן ונסע ללימודי PhD בבריטניה. בהדרגה, הוא הרוויח את מקומו בזירה הבינלאומית ועסק יותר ויותר בשיתופי פעולה בינלאומיים.
טכנולוגיה מעניקה גישה להשכלה לאנשים מקופחים
בעקבות עבודתו באונסק"ו, ארגון המזון והחקלאות של האו"ם וארגונים אחרים, סומרו מודע היטב לתפקיד של מדע וטכנולוגיה בסיוע לאנשים מקופחים. בעבר, באזורים כפריים מרוחקים מסוימים, בתי ספר סבלו ממחסור במורים וציוד, במיוחד במקצועות כמו פיזיקה. מדע הוא תחום דינמי, אבל בדרך כלל מורים לא מקבלים הכשרה עדכנית. כתוצאה מכך, ההשכלה בבתי הספר האלה מפגרת אחרי ההשכלה בבתי ספר בערים. הכנסת למידה מרחוק ושיתוף פעולה עם מורים חיצוניים אפשרו לשפר מאוד את איכות ההוראה באזורים עניים. אולם, אין תחליף לאינטראקציה פנים-אל-פנים.
לדברי סומרו, הכנסת בינה מלאכותית לחדרי כיתה מסורתיים מאפשרת למידה מותאמת באופן אישי, שמיטיבה עם הלומדים. תלמידים יכולים להתאים את הקצב ורמת הקושי של לימודיהם לצרכים שלהם, ותלמידים בעלי מוגבלויות או דוברי שפות אחרות כבר אינם מנועים מרכישת השכלה.
צעירים יכולים לעבוד ביחד במקום רק להתחרות ולהשוות את עצמם לאחרים. "עתיד העבודה ישתנה באופן דרסטי, אבל הציפייה היא שחשיבה ביקורתית חזקה, יכולת אנליטית, כושר הסתגלות ולמידה מתמשכת יהיו חיוניים עבור אנשים צעירים".
לדבריו, באמצעות המחנה לבני נוער שאורגן על ידי האיגוד הסיני למדע וטכנולוגיה וממשלות מקומיות, הוא מצפה שבני נוער ימצאו את החוזקות שלהם, יגלו את עצמם וילמדו לעבוד עם אחרים תוך כדי הגשמת חלומותיהם. הרעיון שלו עולה בקנה אחד עם החזון של ה-BRI: ניצול החוזקות של הפרט כדי להשיג צמיחה שתועיל לכולם.