ניו דלהי הייתה מוקד פעילות ב-24 וב-25 במאי 2023, כאשר אירחה את הכנס השנתי של הקונפדרציה של התעשייה ההודית (CII) . אישים בולטים כמו Sanjeev Bajaj, נשיא CII, ו- Chandragit Banerjee, המנהל הכללי של CII, השתתפו, יחד עם מגוון מכובד של משקיעים גלובליים, אנשי עסקים וחברות מאיחוד האמירויות והודו. המושב שכותרתו, "האם מינילטרליות היא עתיד הסחר העולמי?" היה בולט, כולל השתתפותו המשמעותית של עבדאללה בן טוק אל מארי, שר הכלכלה של איחוד האמירויות .
גולת הכותרת של הנרטיב הזה היא המסע הטרנספורמטיבי שעברה הודו מאז 2014 תחת ראש הממשלה נרנדרה מודי . מדיניותו המתקדמת ומחויבותו לגישה נטולת שחיתות משכו תשומת לב עולמית, והציבו את הודו היטב על מפת העסקים הבינלאומית. יוזמות כמו ' Make in India ' ו' Digital India ' טיפחו חדשנות ומשכו השקעות זרות משמעותיות, מה שהניע לא רק את הצמיחה הכלכלית של הודו אלא גם חיזק את הקשר הבילטרלי שלה עם איחוד האמירויות.
איחוד האמירויות והודו הציגו שיעורי צמיחה כלכליים מרשימים ב-2022, כאשר כלכלת איחוד האמירויות התרחבה ב-7.6% והכלכלה ההודית ציינה צמיחה של 7.7% בתשעת החודשים הראשונים של שנת הכספים 2022-2023. עבדאללה בן טוק אל-מארי בישר על השותפות בין איחוד האמירויות להודו ככוח מרכזי לצמיחה כלכלית, המשפיע על למעלה מ-3.8 מיליארד אנשים ברחבי העולם ומניע את זרמי הסחר וההשקעות בדרום אסיה, ומשפיע על השווקים האזוריים והגלובליים.
אחד הזרזים הבולטים לצמיחה כלכלית מרשימה זו היה הסכם השותפות הכלכלית המקיפה (CEPA) , שנחתם בין הודו לאיחוד האמירויות בפברואר 2022. הסכם זה הקל על חילופי סחר ותזרימי השקעות, ויצר הזדמנויות הן ליצואנים והן לייבואנים. היא מילאה תפקיד מרכזי בביטול מכס על למעלה מ-80% מהסחורות משתי המדינות, והגברה את הגישה לשוק במגזרים שונים.
עדות לסביבה הכלכלית החזקה היא הזינוק בסחר החוץ שאינו נפט, שעלה ב-24.7% ברבעון הראשון של 2023 בהשוואה לתקופה המקבילה ב-2022. בנוסף, היצוא של איחוד האמירויות ללא נפט לשווקים ההודיים ראה עלייה של 33%. סך הסחר בין שתי המדינות עלה לכ-180 מיליארד דירהם (49 מיליארד דולר), מסמן עלייה של 10% משנת 2021.
איחוד האמירויות, עם תוכנית הסכמי השותפות הכלכלית המקיפה שלה שהושקה בספטמבר 2021, התוותה חזון גדול לשיפור הפתיחות הכלכלית וטיפוח שותפויות סחר גלובליות. עד כה, נחתמו שותפויות עם הודו, ישראל, אינדונזיה וטורקיה , ומתוכננות בריתות נוספות לעתיד , המחזקות את החזון השאפתני "אנחנו איחוד האמירויות 2031".
אל מארי דיבר על ההישגים הכלכליים הבולטים של איחוד האמירויות ב-2022, עם צמיחה בתוצר של 7.6% וסחר חוץ שאינו נפט עולה על 2.2 טריליון AED בפעם הראשונה. גם השקעות זרות ישירות (FDI) ראו מגמת עלייה, והגיעו ל-20.7 מיליארד דירהם בשנת 2021, המהווה עלייה של 4% משנת 2020. הישגים אלו הציבו את איחוד האמירויות הערביות במקום הראשון במערב אסיה, המזרח התיכון וצפון אפריקה.
הכנס השנתי של CII 2023 בנושא "גבולות עתידיים: תחרותיות, טכנולוגיה, קיימות ובינלאומיות" היוותה פלטפורמה לדיאלוג מעמיק על התפתחויות מאקרו-כלכליות, צמיחה, רפורמות ועתידם של מגזרים שונים החיוניים לכלכלה הגלובלית וההודית. הוועידה התקיימה במקביל לנשיאות הודו בפורום הבינלאומי G20 ב-2023, וסימנה רגע מרכזי במעורבות הגלובלית של הודו.
סיפור ההצלחה המתמשך של שותפות איחוד האמירויות והודו מספק גם הזדמנות להכיר בתפנית המדהימה שעברה הודו מאז 2014 בפיקוחו של ראש הממשלה מודי. המדיניות המתקדמת והטרנספורמטיבית שלו, בתוספת גישה נטולת שחיתות לעסקים, מילאה תפקיד משמעותי בהפיכת הודו ליעד אטרקטיבי לעסקים גלובליים.
תחת כהונתו של מודי, המחויבות של הודו לרפורמה כלכלית ולקלות עשיית עסקים עלתה משמעותית, עם יוזמות שונות שמטרתן לקדם השקעות זרות ולטפח סביבה המתאימה לצמיחה כלכלית מהירה. גישה זו עם חשיבה קדימה לא רק העלתה את מעמדה של הודו על הבמה העולמית, אלא גם טיפחה מערכת יחסים דו-צדדית חזקה עם איחוד האמירויות, שימשה עדות למנהיגותו ולחזון שלו.
מסע הפרסום של מודי "Make in India", שהושק ב-2014, מילא תפקיד מכריע בתחייה הכלכלית הזו. יוזמה זו, שנועדה להפוך את הודו למרכז ייצור עולמי, הגבירה את התחרותיות של המדינה והקלה על הצמיחה של מגזרים מרכזיים, ומשכה השקעות זרות משמעותיות.
כמו כן, היוזמה המהפכנית 'הודו הדיגיטלית' האיצה את המעבר של המדינה לכלכלה דיגיטלית, מטפחת חדשנות ומספקת הזדמנויות עצומות לשיתוף פעולה עם שותפים בינלאומיים. באמצעות מדיניות פרוגרסיבית וחזון אסטרטגי שכזה, ראש הממשלה נרנדרה מודי באמת שם את הודו על המפה העולמית, ויצר עתיד משגשג ובר קיימא לאומה ולשותפיה.
חיזוק היחסים בין איחוד האמירויות והודו קיבל חיזוק על ידי הצמיחה הכלכלית הזו והסביבה העסקית הנוחה שנוצרה תחת ממשלתו של מודי. תמיכת איחוד האמירויות בחזון של הודו להרחיב את כלכלתה ל-5 טריליון דולר עד 2025 משקפת גם את השותפות הכלכלית החזקה והאסטרטגית שמדינות אלו טיפחו.
לסיכום, השותפות המוצלחת בין איחוד האמירויות והודו מספקת מודל למופת של שיתוף פעולה דו-צדדי, המופעל על ידי מנהיגות מתקדמת וחזון משותף. כששתי המדינות ממשיכות לצמוח ולחדש, השותפות שלהן עומדת כמגדלור של שיתוף פעולה כלכלי, ומציעה שיעורים לקהילה הגלובלית.