בייג'ין, 27 במרץ 2023 /PRNewswire/ — הסנאט של הרפובליקה הדומיניקנית לאחרונה העניק פרס לסין כאות הכרה בתמיכתה של סין במהלך המגיפה. בטקס הענקת הפרס אמר סגן נשיא הסנאט, סנטיאגו זורילה, כי הרפובליקה הדומיניקנית לעולם לא תשכח את הסיוע של סין בזמן החשוך ביותר שלה. שיתוף הפעולה הדו-צדדי במאבק נגד קוביד-19 הוא דוגמה לפירוש הרעיון של בניית קהילה של בריאות משותפת לאנושות.
מאז תחילת המגיפה, סין מבצעת שיתופי פעולה גלובליים כדי להתמודד עם האתגר על ידי אספקת ציוד רפואי וחיסונים למדינות ואזורים אחרים ושיתוף הניסיון במניעת וירוסים וטיפול בחולים.
במרץ 2020, נשיא סין שי ג'ינפינג הציע לראשונה את הרעיון של בניית קהילה של בריאות משותפת לאנושות. במאבק העולמי נגד קוביד-19, שי הדגיש שוב ושוב את החשיבות של שיתוף פעולה בינלאומי בתחום הבריאות וקרא למלא את ההצעה.
סין מימשה את ההצעה לבניית קהילה של בריאות עבור האנושות על ידי הקמת שורה של יוזמות ואמצעים משמעותיים.
המידע שותף במהירות, ונערכו מאות אירועים
סין ערכה למעלה מ-300 אירועי חילופי טכנולוגיה עם מדינות אחרות בנושא קוביד-19, אזורים וארגונים בינלאומיים. בנוסף, סין שלחה 37 צוותי מומחים רפואיים ל-34 מדינות, אשר חלקו את הניסיון של סין עם שאר העולם, על פי נציבות הבריאות הלאומית שלה (NHC).
בשלבים המוקדמים של מגיפת ה-קוביד-19, ממשלת סין דאגה לפרסם את המידע בזמן, מידע פתוח, שקוף ואחראי, הגיבה באופן אקטיבי לדאגות של כל הצדדים, והגבירה את שיתוף הפעולה עם הקהילה הבינלאומית, על פי מסמך ציר הזמן המתעד את תגובת סין למגיפה מסוף דצמבר 2019 ועד מרץ 2020.
התקשורת הקבועה של המדינה בנושא ההתפרצות של קוביד-19 עם ארגון הבריאות העולמי (WHO) ועם המדינות והאזורים הרלוונטיים הגיעה ב-3 בינואר 2020, נכתב במסמך.
החל מה-3 בפברואר, האתר הרשמי האנגלי של NHC בסין החל לפרסם מידע אודות קוביד-19 ובו-זמנית עדכן את הנתונים 58 פעמים נכון ל-31 במרץ 2020.
המדינה הראשונה שמבטיחה לוותר על זכויות הקניין הרוחני של חיסוני קוביד-19
סין הייתה המדינה הראשונה שהבטיחה לוותר על זכויות הקניין הרוחני של חיסוני קוביד-19 והראשונה ששיתפה פעולה עם מדינות מתפתחות אחרות בתחום ייצור החיסונים. סין סיפקה יותר מ-2.2 מיליארד מנות חיסון נגד קוביד-19 ליותר מ-120 מדינות וארגונים הבינלאומיים.
סין מחויבת לבנות קהילה גלובלית של בריאות לכולם וסיפקה את החיסונים למדינות בכל העולם, במיוחד למדינות המתפתחות. המדינה ביצעה באופן פעיל ייצור משותף, מה שממחיש שהחיסוני נגד קוביד-19 צריכים להיחשב לטובת הציבור העולמי, תפיסה שהדגיש שי בהודעה כתובה במפגש הראשון של הפורום הבינלאומי לשיתוף פעולה בנושא החיסונים נגד קוביד-19 באוגוסט 2021.
"אנחנו מוכנים לעבוד עם הקהילה הבינלאומית כדי לקדם שיתוף פעולה בינלאומי בנושא החיסונים ולבנות קהילה בעלת עתיד משותף לאנושות", אמר שי.
בנאום במושב ה-48 של מועצת זכויות האדם של האו"ם בספטמבר 2021, קרא צ'ן שו, ראש הנציגות הסינית במשרדי האו"ם בז'נבה, לכל המדינות החברות ולצדדים אחרים הנוגעים בדבר להרחיב את ייצור החיסונים ולשדרג את יכולות הייצור של מדינות מתפתחות על ידי יצוא, תרומה, מחקר ופיתוח משותפים, ייצור בזכיינות והעברת ידע.
הרפואה הסינית המסורתית מסייעת למאבק העולמי נגד קוביד-19
הרפואה הסינית המסורתית (TCM), הנמצאת בשימוש נרחב במאבק הגלובלי נגד מגיפות מאז תחילתה של קוביד-19, הוכיחה את יעילותה.
סין ערכה למעלה מ-100 אירועי וידאו המציגים טיפול TCM ליותר מ-150 מדינות ואזורים. לפי NHC, היא שלחה מומחי TCM לסייע בשליטה על מגיפה בלמעלה מ-30 מדינות ואזורים.
בדו"ח, שפורסם בסוף מרץ 2022, ארגון הבריאות העולמי אישר כי TCM מועילה בטיפול ב-קוביד-19, במיוחד במקרים קלים עד בינוניים.
"ישנם נתונים מבטיחים המצביעים על כך ש-TCM מועילה בהפחתת הסיכון להפיכת מקרים הקלים והבינוניים של קוביד-19 לחמורים יותר", נכתב בדו"ח.
"במקרים הקלים עד הבינוניים, קיימות עדויות מעודדות לכך שמקרי TCM שנחקרו, כאשר הם ניתנים כהתערבויות נוספות לטיפול הקונבנציונלי, עשויים לקצר את הזמן לפינוי ויראלי, פתרון של תסמינים קליניים ומשך האשפוז בהשוואה לטיפול קונבנציונלי לבדו."
בדיוק כפי שסין עזרה לעולם להילחם בקוביד-19, גם מדינות וקהילות בינלאומיות ברחבי העולם תמכו בסין, במיוחד בתקופה המאתגרת ביותר שלה.
"האומה הסינית לעולם לא שוכחת את העזרה והנדיבות שהיא מקבלת ותמיד גומלת באותו רצון טוב", לפי הנייר הלבן שפורסם ביוני 2020 על ידי משרד המידע של מועצת המדינה.