בייג'ינג, 16 בנובמבר 2023 /PRNewswire/ — פגישת המנהיגים הכלכלית של אסיה-פסיפיק לשנת 2023 (APEC) עומדת להתחיל בסן פרנסיסקו. רבים נושאים את עיניהם לפגישה הקרובה בין ראשי המדינות של סין וארה"ב.
גורמים רשמיים מארגונים בינלאומיים רציניים ומארצות הברית מסכימים כי יחסים נכונים בין סין לארה"ב חשובים במיוחד בימינו, וכן שהשיחה הדו-צדדית אמורה להביא אופטימיות והזדמנויות לעולם.
פגישת שי-ביידן צפויה להביא "מנה חזקה של אופטימיות"
רבקה פטימה סנטה מריה, מנכ"לית מזכירות APEC, אמרה, "העובדה ששתי הכלכלות החשובות והגדולות נמצאות כאן כדי לנהל את השיחה החשובה מאוד, שיחה מכרעת, בזמן הזה באמת פותחת את הדלת להזדמנויות אחרות עבור העולם".
"היא מביאה מנה חזקה של אופטימיות עם סיום השנה ותחילת השנה הבאה", אמרה.
היא הוסיפה שמדינות צריכות לבחון יתרונות הוליסטיים יותר שיכולים לעודד צמיחה גלובלית מנקודת מבט רחבה יותר.
בראיון בלעדי ל-CGTN, המנכ"ל לשעבר של ארגון הסחר העולמי רוברטו אזבדו אמר כי הוא מקווה שארה"ב וסין יוכלו למצוא דרך להתקדם בפגישה, שכן סביבה חיובית יותר בין שתי המעצמות היא "בסיסית ביותר לכך שהעולם ירגיש בטוח יותר, הרגשה שאנחנו בדרך הנכונה".
הוא הציע ששני הצדדים יהיו פתוחים לדבר ולהקשיב למשהו שהם לא רוצים לשמוע.
גיטה גופינאת', סגנית המנכ"ל הראשונה של קרן המטבע הבינלאומית, אמרה ל-CGTN כי קיום יחסים קרובים ויחסי עבודה טובים בין סין לארה"ב הוא קריטי ולכלכלה העולמית. "חייבת להיות דרך שבה שתי המדינות יוכלו לעבוד יחד", אמרה.
בינתיים, שר האנרגיה של ארה"ב לשעבר, סטיבן צ'ו, אמר בראיון ל-CGTN שה"נתק" בין ארה"ב לסין הוא "רעיון רע", והוסיף שאם הם יעשו זאת, כל האמון המועט שנותר יתחיל להיעלם גם הוא.
בשים לב לכך שסין התגלתה כשחקנית משמעותית וככלכלה השנייה בגודלה בעולם, אמר צ'ו כי על ארה"ב, סין ואירופה לעבוד בשיתוף פעולה הדוק כדי להשיג אפס פחמן.
נקודת התחלה חדשה לחילופי אנשים באנשים
תזמורת פילדלפיה חזרה לסין 50 שנה לאחר נסיעתה ההיסטורית ב-1973, כאשר היא הפכה לתזמורת האמריקאית הראשונה שביקרה במדינה.
בין ה-9 ל-18 בנובמבר, היא מבצעת קונצרטים ומארגנת פעילויות שהות בבייג'ינג, טיאנג'ין, סוז'ו ושנגחאי.
בראיון בלעדי ל-CGTN אמר טריסטן ראיס-שרמן, עוזר המנצח של תזמורת פילדלפיה, "אנחנו באמת נרגשים לחגוג את האירוע ההיסטורי הזה ואת הרגע ההיסטורי הזה".
עוזר המנצח אמר שהוא מקווה שהביקור יוכל להפוך לנקודת התחלה טובה ושתזמורות אמריקאיות אחרות ימשיכו בקאמבק לנגן עבור הקהל הסיני.
לאחר הקונצרט של תזמורת פילדלפיה בבייג'ינג, שגריר ארה"ב בסין, ניקולס ברנס, אמר ל-CGTN שהמוזיקה מאחדת את שתי המדינות. "ב-1973 הגיעה לכאן התזמורת והפגישה בין שתי המדינות; עכשיו אנחנו בתקופה אחרת, שבה שתי המדינות מתחברות מחדש – המנהיגים שלנו, ממשלותינו ואנשינו".
גם טיסות הנוסעים הישירות סדירות בי ארה"ב לסין התגברו שוב החל מה-9 בנובמבר, מה שהביא יותר חילופי אנשים בין שתי המדינות.
סן פרנסיסקו, העיר המארחת של מפגש APEC הקרוב, ערוכה היטב למשוך תשומת לב עולמית עם קשריה התרבותיים והכלכליים העמוקים לאזור אסיה-פסיפיק, שניתן לראות מהצ'יינה טאון ההיסטורית ומהעובדה ששליש מתושבי העיר הם ממוצא אסיאתי או מאיי האוקיינוס השקט.
לונדון בריד, ראשת העיר ה-45 של סן פרנסיסקו, תיארה את העיר כשער לאסיה פסיפיק, ואמרה שהעיר מצפה לבנות גשרים ולמערכת יחסים טובה יותר. בריד הוסיפה שהיא משתוקקת לראות תיירים סינים.
עם פנסי נייר שתלויים בצ'יינה טאון שבעיר לאורך כל השנה, בריד אמרה שהעיר מבטיחה שהם "אורם בוהק יותר ב-APEC".