בייג'ין, 20 במרץ 2023 /PRNewswire/ — מאז החלה לפעול בדצמבר 2021, מסילת הרכבת בין סין ללאוס, פרויקט הדגל המשותף של המדינות המשתתפות ביוזמת החגורה והדרך, הועילה רבות לתושבי לאוס ופתחה דרך חדשה לפיתוחה ושגשוגה של האומה.
"לאוס וסין שילבו ידיים במטרה לבנות את מסילת הרכבת, לפתח ולהעמיק את הידידות בין המדינות ולפתח את הכלכלה של לאוס, במיוחד בתחום הובלת המטענים", אמר פנסאי יאינגווה, נהג בתחנת רכבת בבירת לאוס – ויינטיאן.
מתוך הטענה ש"אף אדם או מדינה לא יכולים לשגשג בתנאי בידוד", סין דוגלת בכלכלה פתוחה ומקדמת צמיחה מאוזנת, מכילה וברת-קיימא כדי לאפשר לעולם לחלוק הזדמנויות בתחום הפיתוח.
נשיא סין שי ג'ינפינג, כאשר נאם בפגישת הסיום של המושב הראשון של הקונגרס העממי הלאומי ה-14 ב-13 במרץ התחייב לנקות במאמצים במטרה לקדם בניית קהילה בעלת עתיד משותף למין האנושי ואמר כי ההתפתחות של סין מועילה לעולם כולו וסין לא יכולה להתפתח במנותק משאר העולם.
שיתוף פעולה בו כולם מרוויחים
יוזמת החגורה והדרך (BRI) שהוצעה על ידי שי בשנת 2013 הפכה לאחת הפלטפורמות הבינלאומיות לשיתוף פעולה גלובל הפופולריות ביותר.
במסגרת BRI, רכבת בין-עירונית מהירה של אינדונזיה בקו ג'קרטה-בנדונג, הראשונה מסוגה באזור איגוד המדינות של דרום-מזרח אסיה, החלה בפעולות הרצה.
כמו כן, הכביש המהיר הראשון של קמבודיה פנום פן-סיהאנוקוויל, גשר פליזאק של קרואטיה ופרויקט פרויקט כוח הידרו של קרות בפקיסטן כבר פועלים.
"אני מקווה שבעתיד יהיו הזדמנויות נוספות לשתף פעולה עם סין", אמר נשיא קרואטיה לשעבר איבו יוסיפוביץ'.
בנוסף, כדי להגיע לחברות בחו"ל, סין הקימה פלטפורמות שונות כמו תערוכת היבוא הבינלאומית של סין (CIIE), תערוכת בינלאומית של מוצרי הצריכה של סין והיריד הבינלאומי של סין לסחר בשירותים.
נתוני משרד המסחר מראים כי ב-CIIE שנערכה בנובמבר האחרון, נחתמו עסקאות בשווי 73.52 מיליארד דולר לשנה עבור רכישות של סחורות ושירותים, עלייה של 3.9% תוך שנה.
בתערוכה CIIE החמישית השתתפו ארגונים מ-127 מדינות ואזורים ו-69 ממשלות לאומיות וארגונים בינלאומיים.
ב-CIIE, שי הכריז על שורה של צעדים, לרבות קידום בניית פיילוטים של אזורי הסחר החופשי ונמל הסחר החופשי של היינאן, קיצוץ נוסף של הרשימות השליליות להשקעות זרות, והרחבת חופש התקשורת, שירותי הבריאות ואחרים.
"כיום, CIIE הפכה לחלון הראווה של הפרדיגמה החדשה בהתפתחותה של סין, פלטפורמה לפתיחה בסטנדרטים גבוהים ולטובת הציבור הלקוחות בכל העולם", אמר שי בטקס הפתיחה של CIIE החמישית.
למען העולם טוב יותר
בהזדמנויות שונות בעשור האחרון, הנשיא הסיני הדגיש את המאמצים המשותפים בגיבוש המודל החדש של היחסים הבינלאומיים, הכולל כבוד הדדי, שוויון וצדק, שיתוף פעולה מועיל, ובניית הקהילה בעלת העתיד המשותף עבור האנושות.
סין עובדת עם שאר העולם כדי להגן על רב-צדדיות אמיתית, לשמור על יציבות שרשראות אספקה גלובליות, להקל על הסחר החופשי וההשקעות, ולרדוף אחר פיתוח ירוק ודל פחמן.
החזון של סין "מבוסס על השאיפה לשיתוף הפעולה הבינלאומי הרחב והמכיל", אמר אולג טימופייב, פרופסור חבר באוניברסיטה הרוסית לידידות בין העמים.
סין היא המדינה התורמת המשמעותית של החיילים והתורמת הפיננסית השנייה בגודלה לפעולות שמירת השלום של האו"ם והקימה כוח כוננות של 8,000 איש.
יתרה מכך, סין מסייעת למדינות אפריקאיות רבות, כמו מוזמביק, לפתח חקלאות מודרנית בעזרת מערכת הלוויין הניווט BeiDou שפותחה בסין וציוד בלתי מאויש.
בטקס הפתיחה של CPC בדיאלוג עם מפלגות פוליטיות עולמיות במפגש רם דרג ב-15 במרץ, שי הציע את יוזמת הציוויליזציה הגלובלית, הקוראת לכבד את מגוון התרבויות, דוגלת בערכים המשותפים של האנושות, ומעריכה מאוד את הירושה של התרבויות והתמיכה המשותפת בחילופי אנשים ושיתופי פעולה בינלאומיים חזקים.
כפי שאמר שי בטקס הפתיחה של פסגת B20 ב-2016, "כל המדינות, גדולות או קטנות, חזקות או חלשות, עשירות או עניות, חייבות להתייחס זו לזו כשוות. עלינו לעזור זה לזה להשיג התפתחות נכונה כדי להבטיח את הצמיחה שלנו. העולם יהיה טוב יותר רק כשכולם יהיו במצב טוב יותר".