בייג'ינג, 8 ביוני, 2023 /PRNewswire/ — סין ממשיכה את מאמציה להצליח במשימה ההיסטורית ארוכת הטווח של "תוכנית יער שובר רוח בשלושת אזורי הצפון" במטרה להתמודד עם סופות חול וסחיפת קרקע בצפון המדינה.
על פי נתונים משנת 2018, בארבעת העשורים האחרונים התוכנית הגדילה את השטח המיוער בסין ב-301.4 מיליון דונם.
שלושת אזורי הצפון של סין – האזור הצפוני, האזור הצפון-מערבי ואזור הצפון מזרחי, מכילים מדבריות, כולל מדבר גובי, וסובלים מאוד ממדבור. סין השיקה את פרויקט "תוכנית יער שובר רוח בשלושת אזורי הצפון" ב-1978.
ביום שלישי, הנשיא שי שיבח את המאמצים לעצירת המדבור לאורך הגבול הצפוני כאשר דיבר על המאפיינים הנרחבים והקשים לניהול של מצב המדבור הכולל במדינה.
"בניית פרויקטים אקולוגיים גדולים כגון תוכנית יער שובר רוח בשלושת אזורי הצפון היא אפשרית רק תחת הנהגתה של המפלגה הקומוניסטית של סין (CPC)", אמר שי כאשר ביקר בחוות ייעור בבאיאנור סיטי באזור האוטונומי מונגוליה הפנימית בצפון סין.
הוא ציין את המטרה הבסיסית של ייצוב "חייץ הביטחון האקולוגי" בצפון והדגיש את המטרה החדשה של הפיכת הפרויקט ל"חומר ירוקה בלתי ניתנת להריסה בגבול הצפוני".
סין נטלה את ההובלה במערכה העולמית להוריק את כדור הארץ, עם העלייה הגדולה ביותר בהיקף הייעור, והאזור הגדול ביותר של יערות מעשה ידי אדם. על פי ממצא שהתפרסם ב-Nature Sustainability ב-2019 על בסיס נתונים מלווייני NASA, לפחות 25% מהגידול בהיקף העלווה בעולם מתחילת שנות ה-2000 התרחש בסין.
שיקום אקולוגי
ביום שני אחר הצהריים, שי ביקר באגם אולאן סוהאי, אגם ערבה גדול נדיר באזור המדברי והחצי מדברי הגדול ביותר בעולם, וסקר את מאמצי השיקום האקולוגי במקום.
האגם, שרבים קוראים לו "הכליה הטבעית" של הנהר הצהוב, ממלא תפקיד חיוני בוויסות וטיהור המים, ובבקרת מזון בנהר.
משנות ה-90 של המאה ה-20 אגם אולאן סוהאי סבל, בין היתר, מירידה בכמות המים הטבעיים, זיהום מביוב עירוני, זיהום משפכים תעשייתיים, וירידה בתפקוד האקולוגי שלו, וכל אלה גרמו לפקידי ממשל מקומיים ליזום במבצעי שימור.
על פי נתונים רשמיים, הם הגיעו לשלב השני בהישגים שכולל שיקום מתמשך של המגוון הביולוגי. כיום חיים באגם ובסביבתו 264 מיני ציפורים ו-22 מינים של דגים.
ביום שני, שי הדגיש את החשיבות של שימור האגם, והפציר להמשיך את הפעילות. "לשימור אגם אולאן סוהאי יש השלכות חשובות על שימור הביטחון האקולוגי של האזור הצפוני של סין", הוא אמר.
נשיא סין אמר שהוא מקווה ליצור "בית יפהפה" עבור הדורות הבאים.
חדשנות מדעית
ביום שלישי, שי ביקר גם במרכז ניטור באזור Hetao Irrigation בבאיאנור ולמד על שיטות הפצת מידע שיכולות לתאר את מאמצי הניטור המקומיים ולשפר את יעילות השימוש במים.
אזור Hetao Irrigation הוא פרויקט שהתחיל לפני כ-2,200 שה כדי להטות מים מהנהר הצהוב להשקיית אדמות חקלאיות במישור הטאו במחוז האוטונומי מונגוליה הפנימית בצפון סין. זה אחד משלושת אזורי ההשקיה הגדולים ביותר בסין עם מערכת השקיה וניקוז בשבעה שלבים.
שי קרא לשיפור הפרויקט, במיוחד על ידי הטיה מדעית של מים באזור, וקרא להשקעת מאמצים על ידי החברה כולה. למרות שלסין יש משאבי מים בשפע, נשיא סין עדיין הדגיש את החשיבות של חיסכון במים. הוא קרא להשקעת מאמצים נוספים ב"חקלאות מודרנית ויעילה" שתתאים לאופי של חוות החקלאיות באזור.